OliveMagazine

Ψητός μπακαλιάρος σε πίτα για σουβλάκι

Ψητός μπακαλιάρος σε πίτα για σουβλάκι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:15
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τον μπακαλιάρο

  • 600 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (ή ρολό) χωρίς κόκαλο, κατεψυγμένο,αποψυγμένο
  • 4 κουτ. σούπας bbq sauce
  • 2 κουτ. σούπας soy sauce
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2-3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι καυτερό
  • Για τις πίτες

  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε μισές φέτες
  • 1/2 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό
  • 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε λεκανάκι ανακατεύουμε την bbq sauce, το σκόρδο, τη soy sauce, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το κρασί και το πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα τον μπακαλιάρο, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε για 15΄. Τον βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι, περιχύνουμε με όση μαρινάδα έχει απομείνει στο μπολ, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄ στους 180ºC σε προθερμασμένο φούρνο.

Αφαιρούμε το ψάρι και σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το ζουμί του ψησίματος και το συμπυκνώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει το μισό. Σπάμε με ένα πιρούνι τον μπακαλιάρο, ανακατεύουμε με το ζουμί από το τηγανάκι και μοιράζουμε σε 4 πίτες , σερβίροντας με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, χυμό λεμονιού και μαϊντανό.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο