OliveMagazine

Ψητός ξιφίας με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Ψητός ξιφίας με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φέτες ξιφία
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • λίγο ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπερίτσα, τον κόλιανδρο και τις ντομάτες.

Τα ρίχνετε όλα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση σας.

Αφήνετε τα αρώματα της σάλτσας να αναμιχθούν καλά και στο μεταξύ ετοιμάζετε το ψάρι. Το αλείφετε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε στο γκριλ ή στη σχάρα για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σερβίρετε τις φέτες ξιφία σε πιάτα με τη σάλτσα ντομάτας από πάνω και γαρνίρετε με δύο τρία φυλλαράκια κόλιανδρου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τίνα Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr