OliveMagazine

Ψητό αρνάκι στο φούρνο με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά

Ψητό αρνάκι στο φούρνο με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:2:45'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μπούτι αρνίσιο, μεγάλο, γύρω στο 1½-2 κιλά
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο
  • 10 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • 2 νεροπότηρα κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις τέσσερις σκελίδες σκόρδο, μαζί με το δυόσμο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μίγμα. Το αδειάζετε σε ένα μπολ.

Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας. Το αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε έτσι για 1 ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Διαλέγετε ένα μέτριο ταψί -να χωράει με άνεση το κρέας- και απλώνετε στον πάτο τα κλαδάκια του δεντρολίβανου. Ακουμπάτε από πάνω το κρέας και το περιχύνετε με το μίγμα σκόρδου και δυόσμου που ετοιμάσατε. Αδειάζετε μέσα στο ταψί δύο νεροπότηρα λευκό κρασί. Το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί.

Στη μισή ώρα το τραβάτε έξω από το φούρνο και το αλείφετε ξανά με το μίγμα του σκόρδου. Συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 1 ώρα, αλείφοντάς το πάλι με το μίγμα μέχρι να τελειώσει. Σερβίρετε ζεστό το αρνί σε πιατέλα, περιχυμένο με τη σάλτσα που μαζεύτηκε στο ταψί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr