OliveMagazine

Ψητό κοτόπουλο με δεντρολίβανο και θαλασσινό αλάτι

Ψητό κοτόπουλο με δεντρολίβανο και θαλασσινό αλάτι

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:25'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, 1.500γρ. περίπου
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι θαλασσινό
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο μόνο τις βελόνες + μερικά κλαδάκια ολόκληρα
  • ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μία μέρα πριν μαγειρέψετε το κοτόπουλο, το τρίβετε παντού με το αλάτι και το δεντρολίβανο. Το βάζετε σε μεγάλη πλαστική σακούλα ειδική για αποθήκευση σε ψυγείο, τη σφραγίζετε και το αφήνετε όλη νύχτα στο ψυγείο. Εναλλακτικά, το τοποθετείτε στο ψυγείο μέσα σε ταψί και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.

Την επομένη, σκουπίζετε κατάλοιπα αλατιού και δεντρολίβανου με χαρτί κουζίνας και αφήνετε το κοτόπουλο έξω από το ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα.

Αλείφετε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο. Σκορπίζετε κλαδάκια δεντρολίβανου μέσα και γύρω από το κοτόπουλο. Το βάζετε σε ταψί και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας, η πέτσα του να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανή. Ελέγχετε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο τρυπώντας το πιο χοντρό μέρος στο μπούτι. Οι χυμοί πρέπει να βγαίνουν καθαροί. Αν όχι, το ψήνετε για 10 λεπτά επιπλέον.

Ξεφουρνίζετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά καλυμμένο ελαφρώς με αλουμινόχαρτο πριν το κόψετε και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr