OliveMagazine

Ψητό κοτόπουλο με σαλάτα από φασολάκια, αγγούρι και δυόσμο

Ψητό κοτόπουλο με σαλάτα από φασολάκια, αγγούρι και δυόσμο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι Νιτσιάκος, σε κύβους των 15-20γρ.
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 150γρ. κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν (το βάζετε σε νερό και πάγο)
  • 500γρ. φασολάκια τσαουλιά κομμένα στη μέση, μπλανσαρισμένα για 3 λεπτά
  • 3 αγγουράκια, κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 150γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη ζουλιέν
  • 1 ματσάκι δυόσμο χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φυλλαράκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • τα κοτσάνια από το 1 ματσάκι κόλιανδρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)
  • 50ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 30ml fish sauce
  • 40γρ. ζάχαρη καστανή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της μαρινάδας ώστε να γίνουν πάστα. Μαρινάρετε το κοτόπουλο με τη μισή μαρινάδα για 30 λεπτά.

Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας.

Βγάζετε τα κρεμμύδια από το νερό με τον πάγο και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα φασολάκια, το κρεμμύδι, το αγγούρι, το δυόσμο, τον κόλιανδρο και το υπόλοιπο dressing. Αλατοπιπερώνετε με προσοχή γιατί η fish sauce έχει ήδη αλάτι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο σε πολύ υψηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σαλάτα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr