OliveMagazine

Ψωμάκια με άγριο ρύζι, αποξηραμένα σύκα και καρύδια

Ψωμάκια με άγριο ρύζι, αποξηραμένα σύκα και καρύδια

Μερίδες:για 12 ψωμάκια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250ml γάλα
  • 80γρ. βούτυρο
  • 20γρ. μαγιά
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αβγό μεγάλο
  • 150γρ. άγριο ρύζι βρασμένο
  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
  • 80γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 80γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το γάλα να γίνει χλιαρό, προσθέτετε το βούτυρο, τη μαγιά και το μέλι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ενωθούν μεταξύ τους.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτετε το αλάτι, το αβγό, το ρύζι, το ξύσμα και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα, αλλά να κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι.

Προσθέτετε τα σύκα, τα καρύδια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν με τη ζύμη.

Χωρίζετε τη ζύμη σε δώδεκα ίσα κομμάτια και τα πλάθετε σε μπαλάκια. Τοποθετείτε τα μπαλάκια σε ένα λαδωμένο ταψί με διαστάσεις 23x35εκ. Σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνετε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνετε τα ψωμάκια στο φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Tips

Τα υγρά που θα προσθέσετε τη μαγιά, πρέπει να είναι χλιαρά για να μην καεί η μαγιά και να μπορεί να ενεργοποιηθεί και να δώσει το φούσκωμα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr