OliveMagazine

Ψωμάκια χωρίς γλουτένη με κολοκυθόσπορους

Ψωμάκια χωρίς γλουτένη με κολοκυθόσπορους

Μερίδες:για 12 ψωμάκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 50γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 500ml γάλα χλιαρό
  • 50γρ. μαγιά νωπή
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • ½ φλιτζάνι κολοκυθόσπορους
  • αλάτι θαλασσινό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζετε το χλιαρό γάλα με το μέλι και τη μαγιά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η μαγιά και αφήνετε στην άκρη.

Σε μεγάλη λεκάνη (ή στον κάδο του μίξερ) βάζετε τα 600γρ. αλεύρι, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς και ζυμώνετε με τα χέρια (ή με το γάντζο), μέχρι να σχηματιστεί σιγά σιγά μια ζύμη. Προσθέτετε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας παράλληλα για 5-6 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη.

Σκεπάζετε τη λεκάνη με μια κουβέρτα και αφήνετε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Αδειάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβετε σε 12 κομμάτια. Πλάθετε στο σχήμα που θέλετε (στρογγυλά ή φραντζολάκια) και τα μεταφέρετε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σκεπάζετε και αφήνετε τα ψωμάκια για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ξανά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Αλείφετε τα ψωμάκια με λίγο χτυπημένο αβγό, πασπαλίζετε με κολοκυθόσπορους και θαλασσινό αλάτι και ψήνετε για 12-14 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Αφήνετε τα σε σχάρα να κρυώσουν.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr