Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε με λάδι και αλευρώνετε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε τα αβγά. Βάζετε στο μίγμα και τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύετε.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη
βανίλια. Προσθέτετε τμηματικά το μίγμα του αλευριού στο μίγμα με τις μπανάνες και
χτυπάτε καλά. Τέλος ρίχνετε τα καρύδια.
Στρώνετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το ψωμί στο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey
Tips
Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε πριν το ψήσιμο και μερικές σταγόνες σοκολάτα.