OliveMagazine

Ψωμί με μπίρα και ξηρούς καρπούς

Ψωμί με μπίρα και ξηρούς καρπούς

Μερίδες:για 2 μέτριες φραντζόλες
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 μεγάλο μπουκάλι μπίρα
  • ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • λίγο λάδι για το άλειμμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μέτριο μπολ αδειάζετε τη μπίρα και προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Αλείφετε με λάδι 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ (ή ατομικά φορμάκια αν προτιμάτε) και μοιράζετε μέσα το μίγμα. Αν θέλετε, σκορπάτε από πάνω λίγους ξηρούς καρπούς (ηλιόσπορους, πασατέμπους, καρύδια, κλπ).

Ψήνετε τα ψωμιά στο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αλείφετε με λάδι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο