Έχετε ήδη βαθμολογήσει τη συνταγή.
Ένα θρεπτικό και υγιεινό ψωμί, ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη και με τέλεια γεύση.
Αν ζυμώσετε στο μίξερ, χρησιμοποιείστε χαμηλή ταχύτητα για να ελέγχετε τη ζύμη (αν χρειάζεται επιπλέον νερό, αλεύρι ή ζύμωμα). Καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε κρύα υλικά, το δωμάτιο να μην έχει ρεύματα και το μέρος της ζύμης που έχει ενώσεις να είναι στον πάτο της φόρμας.
Παραλλαγή: Αντικαταστήστε το μισό φαγόπυρο με άσπρο αλεύρι και σίκαλης ή ολικής αλέσεως σκληρό (μισό-μισό), ενώ τα φουντούκια, με σουσάμι, ηλιόσπορους και λιναρόσπορους. Προσθέστε στο μίγμα ½ φλιτζάνι ξινόγαλο για να κάνετε τη ζύμη πιο ανάλαφρη.