OliveMagazine

«Όρθια» σουβλάκια λαχανικών

«Όρθια» σουβλάκια λαχανικών

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 κολοκυθάκια μεγάλα
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες λεπτές
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 8 μανιτάρια
  • ροδέλες μοτσαρέλας ή 8 μοτσαρελίνες (μίνι μπαλάκια μοτσαρέλας)
  • pesto βασιλικού
  • 4 ντοματίνια
  • Για τη μαρινάδα

  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλέγετε μελιτζάνες και κολοκυθάκια που έχουν σχεδόν την ίδια διάμετρο και τα κόβετε σε ροδέλες πάχους 1-1,5εκ. Καθαρίζετε τις πιπεριές από τους σπόρους και τις κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Κόβετε τα «ποδαράκια» από τα μανιτάρια.

Σε γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα λαχανικά μαζί με τα αρωματικά και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με ελαιόλαδο και μαρινάρετε για περίπου 1 ώρα.

Ψήνετε τα λαχανικά λίγα λίγα στα κάρβουνα, σε μαντέμι ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν.

Σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι, τα συναρμολογείτε ξεκινώντας από τα μεγαλύτερα κομμάτια και εναλλάσσοντας μελιτζάνες, κολοκύθια, μανιτάρια, πιπεριές, φέτες μοτσαρέλας, αλείφοντας τα λαχανικά με λίγο pesto βασιλικού. Μπήγετε κάθετα στη μέση ένα καλαμάκι για να κρατηθούν στη θέση τους και βάζετε στην κορυφή από ένα ντοματίνι.

Ψήνετε τα όρθια σουβλάκια σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 210οC για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει ελαφρά το τυρί. Τα περιχύνετε, αν θέλετε, με ελάχιστο βαλσαμικό ξίδι. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr