OliveMagazine

Δροσερό γιαουρτολέµονο µε crumble καρύδας και λεµονιού

Δροσερό γιαουρτολέµονο µε crumble καρύδας και λεµονιού

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το γιαουρτολέμονο

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό µε 2% λιπαρά
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • χυµό και ξύσμα από 2 λεµόνια
  • 1 σφηνάκι λικέρ limoncello
  • λίγο ξύσµα λεµονιού για το σερβίρισµα
  • Για το crumble

  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
  • ξύσµα από 1 λεµόνι
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
  • 50γρ. αµύγδαλα ασπρισµένα και κοπανισµένα
  • 1/3 φλιτζανιού καρύδα ινδική
  • 100γρ. βούτυρο παγωµένο, σε κυβάκια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φτιάχνετε το crumble: Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα και στρώνετε µε λαδόκολλα ένα επίπεδο ταψάκι.

Ανακατεύετε σε ένα µπολ το αλεύρι µε τη ζάχαρη, το αµύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσµα λεµονιού. Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο και αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά µε τις άκρες των δαχτύλων ώστε να δηµιουργήσετε ένα ψιχουλιαστό µίγµα.

Με ένα κουτάλι το πασπαλίζετε στο ταψί χωρίς να το πιέσετε καθόλου και το ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο περίπου για 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει.

Φτιάχνετε το γιαουρτολέμονο: Σε ένα µπολ ανακατεύετε το γιαούρτι µε το ξύσµα και το χυµό του λεµονιού, το λικέρ και το ζαχαρούχο γάλα και αφήνετε το µίγµα στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε, παίρνετε όµορφα ποτήρια και πασπαλίζετε στη βάση τους λίγο crumble.

Προσθέτετε δύο τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι, λίγο crumble ακόµα και πάλι γιαούρτι. Τελειώνετε µε µια πρέζα crumble, λίγο ξύσµα λεµονιού και σερβίρετε αµέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr