gemista avga
clock icon
25'

Αβγά γεμιστά με τόνο και αντσούγιες

Υλικά

  • 8 Αβγά Βλαχάκη, βρασμένα
  • 1 κονσέρβα τόνο στραγγισμένη
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 φιλετάκια αντσούγιας πολτοποιημένα
  • 5 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο μπρικ (αβγά σολομού) για το σερβίρισμα

Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό με Αβγά Βλαχάκη και μπρικ που προσφέρετε στα γιορτινά τραπέζια ή τον λίγο πιο επίσημο μπουφέ, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σας.

Κόβετε τα αβγά στη μέση, βάζετε τα ασπράδια σε πιατέλα και ρίχνετε τους κρόκους σε ένα μπολ.
Λιώνετε με πιρούνι τους κρόκους και την αντσούγια. Προσθέτετε την κάππαρη, τον τόνο, τον άνηθο, τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά. Νοστιμίζετε το μίγμα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάζετε μήπως χρειάζεται και αλάτι.
Μοιράζετε το μίγμα στα αδειασμένα ασπράδια. Διακοσμείτε με αβγά σολομού, πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνετε τα αβγά στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα αβγά στη μέση, βάζετε τα ασπράδια σε πιατέλα και ρίχνετε τους κρόκους σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Λιώνετε με πιρούνι τους κρόκους και την αντσούγια. Προσθέτετε την κάππαρη, τον τόνο, τον άνηθο, τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά. Νοστιμίζετε το μίγμα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάζετε μήπως χρειάζεται και αλάτι.

Βήμα 3

Μοιράζετε το μίγμα στα αδειασμένα ασπράδια. Διακοσμείτε με αβγά σολομού, πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνετε τα αβγά στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.