avgosalata
clock icon
18'

Αυγοσαλάτα με πέστο φρέσκων μυρωδικών

Υλικά

  • 10 αυγά σφιχτά κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
  • Για το πέστο

  • 1 ματσάκι από διάφορα μυρωδικά (άνηθο, βασιλικό, δυόσμο, μυρώνια, φρέσκο κόλιανδρο, μαϊντανό, κάρδαμο)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εύκολη και γρήγορη σαλάτα με αυγά και πέστο μυρωδικών, που θα μπορεί να σταθεί και ως ελαφρύ γεύμα.

Χτυπάτε στο multi τα μυρωδικά ψιλοκομμένα με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Μόλις λιώσουν, προσθέτετε το χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το αλάτι και ίσως λίγο παραπάνω ελαιόλαδο αν σας βγει πολύ σφιχτό το μίγμα.
Στη σαλατιέρα, ανακατεύετε με απαλές κινήσεις το πέστο με τα αυγά, πασπαλίζετε με τα κρεμμυδάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο multi τα μυρωδικά ψιλοκομμένα με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Μόλις λιώσουν, προσθέτετε το χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το αλάτι και ίσως λίγο παραπάνω ελαιόλαδο αν σας βγει πολύ σφιχτό το μίγμα.

Βήμα 3

Στη σαλατιέρα, ανακατεύετε με απαλές κινήσεις το πέστο με τα αυγά, πασπαλίζετε με τα κρεμμυδάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb