aginaropitakia

Υλικά

  • 1 πακέτο (450γρ.) σφολιατάκια στρογγυλά
  • 180γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες καλά και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό, άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεμένα
  • 6 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι Κρήτης τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μυζήθρα Κρήτης θρυμματισμένα
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Μισοφέγγαρα από σφολιάτα με γέμιση από αγκινάρα, αρωματικά βότανα και κεφαλοτύρι. Μια ξεχωριστή πρόταση για ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό μπουφέ για πάρτι ή σνακ για το γραφείο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις αγκινάρες με τα τυριά, τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα που ετοιμάσατε. Διπλώνετε σε μισοφέγγαρο και κλείνετε το κάθε σφολιατάκι καλά στις άκρες με πιρούνι.
Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε με τον κρόκο αβγού. Τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις αγκινάρες με τα τυριά, τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα που ετοιμάσατε. Διπλώνετε σε μισοφέγγαρο και κλείνετε το κάθε σφολιατάκι καλά στις άκρες με πιρούνι.

Βήμα 3

Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε με τον κρόκο αβγού. Τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey