summer courgette curry
clock icon
30'

Αρωματικό κάρι με κολοκύθια

Υλικά

  • 4 πατάτες
  • 800 γρ. κολοκύθια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 5 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας κάρι, ήπια καυτερό
  • 500 γρ. ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες ή ντοματάκια κονκασέ
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 2 χούφτες αρακά
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • βρασμένο ρύζι basmati
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 λάιμ, τον χυμό

Σε αυτό το πιάτο τα κολοκυθάκια δένουν αρμονικά με το κάρι και το γάλα καρύδας. Ο σεφ Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει ένα πιάτο αρωματικό, εύκολο και γρήγορο, που δεν απαιτεί πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα σοτάρουμε στο καλαμποκέλαιο για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε το κάρι, τα ντοματάκια και 100 ml νερό. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα για 15' σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10΄ ακόμα. Σερβίρουμε με το ρύζι basmati, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και χυμό λάιμ.
Φωτογραφίες: Jonathan Gregson, Styling: Jo Harris, Food Styling: Ella Tarn

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα σοτάρουμε στο καλαμποκέλαιο για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε το κάρι, τα ντοματάκια και 100 ml νερό. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα για 15' σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10΄ ακόμα. Σερβίρουμε με το ρύζι basmati, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και χυμό λάιμ.

Βήμα 3

Φωτογραφίες: Jonathan Gregson, Styling: Jo Harris, Food Styling: Ella Tarn