vides laxanika psi
clock icon
45'

Βίδες με ψητά λαχανικά και φέτα

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 250γρ. βίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150γρ. φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σος

  • 6 ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι τους
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Αντί για βίδες μπορείτε να βάλετε όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε και να εκμεταλλευτείτε ό,τι λαχανικό σας βρίσκεται στο ψυγείο.
  • Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια.
  • Αν δεν είστε φίλοι της φέτας μπορείτε να βάλετε ανθότυρο αλλά και μια ξερή μυζήθρα ή μια γραβιέρα.

Μια εύκολη μακαρονάδα που τρώγεται ζεστή, χλιαρή αλλά και κρύα, που μπορεί να γίνει ένα χορταστικό κυρίως πιάτο ή να σερβιριστεί σαν σαλάτα.

Βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Ανακατεύετε καλά τα υλικά της σος.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις βίδες, τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια. Περιχύνετε με τη σος και ανακατεύετε.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Ανακατεύετε καλά τα υλικά της σος.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις βίδες, τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια. Περιχύνετε με τη σος και ανακατεύετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή