galeos-axnistos_anoigma1
clock icon
30'

Γαλέος αχνιστός

Υλικά

  • 800γρ. γαλέο (φιλέτο), κομματιασμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κέρατο καυτερή, σε ροδέλες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1-2 φέτες ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Γαλέος αχνιστός με καυτερές νότες, ιδανικό γεύμα για το καθημερινό τραπέζι, αλλά και μεζές για ούζο και τσίπουρο.

Βάζετε σε βαθύ τηγάνι το ψάρι με το λάδι, τα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τόσο νερό όσο να μισοσκεπάζει το γαλέο.
Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνετε τις ροδέλες ντομάτας και αφήνετε για 4-5 λεπτά ακόμα.
Απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε τον άνηθο και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε βαθύ τηγάνι το ψάρι με το λάδι, τα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τόσο νερό όσο να μισοσκεπάζει το γαλέο.

Βήμα 2

Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνετε τις ροδέλες ντομάτας και αφήνετε για 4-5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 3

Απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε τον άνηθο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή