garides-giouvetsi
clock icon
1:10'

Γαρίδες γιουβέτσι

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες ολόκληρες
  • 60ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι
  • 500γρ. Κριθαράκι Χονδρό ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 100ml κρασί λευκό
  • 2 κονσέρβες Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • ½ ματσάκι εστραγκόν φρέσκο
  • 1,5 λίτρο ζωμό γαρίδας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Νόστιμο θαλασσινό γιουβέτσι, με Κριθαράκι Χονδρό ΟΜΙΚΡΟΝ, ιδανική επιλογή για την περίοδο της νηστείας.

Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη και τις βάζετε σε μπολ. Ρίχνετε τα κεφάλια και τα κελύφη σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 2 λίτρα νερό και λίγο αλάτι και βράζετε για 30 λεπτά. Σουρώνετε τον ζωμό και τον διατηρείτε καυτό.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε στο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα. Μόλις μαραθούν προσθέτετε το Κριθαράκι Χονδρό ΟΜΙΚΡΟΝ και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ανακατεύετε μέσα τα Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε σιγά-σιγά τον ζωμό από τις γαρίδες, ο οποίος πρέπει να είναι καυτός για να μη σταματήσει ο βρασμός. Συνεχίζετε προσθέτοντας λίγο-λίγο τον ζωμό, για 3-4 λεπτά.
Προτού βράσει το κριθαράκι προσθέτετε τις γαρίδες. Ανακατεύετε και το εστραγκόν και βράζετε για 2-3 λεπτά επιπλέον, μέχρι να χυλώσει ωραία το κριθαράκι. Δοκιμάζετε για αλάτι και προσθέτετε αν χρειαστεί.
Σερβίρετε αμέσως, όσο το φαγητό είναι σχετικά ζουμερό και χυλωμένο.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη και τις βάζετε σε μπολ. Ρίχνετε τα κεφάλια και τα κελύφη σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 2 λίτρα νερό και λίγο αλάτι και βράζετε για 30 λεπτά. Σουρώνετε τον ζωμό και τον διατηρείτε καυτό.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε στο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα. Μόλις μαραθούν προσθέτετε το Κριθαράκι Χονδρό ΟΜΙΚΡΟΝ και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Βήμα 3

Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ανακατεύετε μέσα τα Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε σιγά-σιγά τον ζωμό από τις γαρίδες, ο οποίος πρέπει να είναι καυτός για να μη σταματήσει ο βρασμός. Συνεχίζετε προσθέτοντας λίγο-λίγο τον ζωμό, για 3-4 λεπτά.

Βήμα 4

Προτού βράσει το κριθαράκι προσθέτετε τις γαρίδες. Ανακατεύετε και το εστραγκόν και βράζετε για 2-3 λεπτά επιπλέον, μέχρι να χυλώσει ωραία το κριθαράκι. Δοκιμάζετε για αλάτι και προσθέτετε αν χρειαστεί.

Βήμα 5

Σερβίρετε αμέσως, όσο το φαγητό είναι σχετικά ζουμερό και χυλωμένο.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση