garides tiganites
clock icon
25'

Γαρίδες τηγανητές με ουζάτο κουρκούτι μπίρας

Υλικά

  • 750γρ. γαρίδες χωρίς κέλυφος, με ουρά, ξεπαγωμένες
  • 1¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 φλιτζάνι μπίρα περίπου
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε και αρωματικά στο χυλό, όπως φρέσκια ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη ή πάπρικα.

Θαλασσινός ουζομεζές, με κουρκούτι επίσης με άρωμα ούζου, που ετοιμάζετε εύκολα και γρήγορα.

Πλένετε και σκουπίζετε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας.
Σε μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο και αρκετή μπίρα για να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Βουτάτε μία μία τις γαρίδες στο χυλό κρατώντας τες από την ουρά και τις τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τες για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Σερβίρετε τις γαρίδες με διάφορες έτοιμες σάλτσες του εμπορίου, όπως πικάντικη, γλυκόξινη, με μουστάρδα, κ.λπ..
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και σκουπίζετε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Σε μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο και αρκετή μπίρα για να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Βήμα 3

Βουτάτε μία μία τις γαρίδες στο χυλό κρατώντας τες από την ουρά και τις τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τες για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Βήμα 4

Σερβίρετε τις γαρίδες με διάφορες έτοιμες σάλτσες του εμπορίου, όπως πικάντικη, γλυκόξινη, με μουστάρδα, κ.λπ..

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey