GARIDES-SOYBLAKI
clock icon
40'

Γαρίδες ψητές με λεμονόφυλλα

Υλικά

  • 1 κιλό ολόκληρες γαρίδες μέτριες, πλυμένες και στραγγισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/3 (80ml) φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. τσαγιού θυμάρι ή θρούμπι
  • 1 κουτ. τσαγιού μπούκοβο ή άλλη καυτερή ή γλυκιά πιπεριά
  • χυμός 1 λεμονιού
  • αλάτι
  • μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φρέσκο φύλλο λεμονιάς για κάθε γαρίδα
  • 10 ανοξείδωτα σουβλάκια
  • Για τη διακόσμηση

  • 1 λεμόνι κομμένο στα 4

Μαριναρισμένες γαρίδες, περασμένες σε σουβλάκι μαζί με φύλλα λεμονιάς και ψημένες στη γκριλιέρα. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Αντικολλητική Γκριλιέρα Fissler Cenit Induction 28x28cm

Ανοξείδωτα Σουβλάκια Barbecook Σετ 10 τεμ.

Ηλεκτρικός Μύλος Πιπεριού/Αλατιού Cole & Mason Burford

Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ρηχό πλατύ σκεύος. Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ το σκόρδο, το λάδι, το θυμάρι, το μπούκοβο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, και περιχύνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά. Μπορούμε να τις φυλάξουμε στο ψυγείο και να τις ψήσουμε την άλλη μέρα. Ξεχωρίζουμε τις γαρίδες σε 8 μερίδες.

Περνάμε τις γαρίδες στα σουβλάκια με ένα φύλλο λεμονιάς ενδιάμεσα. Τοποθετούμε τα 10 σουβλάκια σε τηγάνι γκριλιέρα και κρατάμε τη μαρινάδα για το άλειμμα.

Εν τω μεταξύ, τοποθετείτε στη γκριλιέρα τα σουβλάκια με τις γαρίδες, τις αλείφετε με λίγη μαρινάδα και τις ψήνετε για 3΄ περίπου από κάθε πλευρά. Σερβίρετε σε πιατέλα και συνοδεύετε με σαλάτα εποχής.

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ρηχό πλατύ σκεύος. Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ το σκόρδο, το λάδι, το θυμάρι, το μπούκοβο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, και περιχύνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά. Μπορούμε να τις φυλάξουμε στο ψυγείο και να τις ψήσουμε την άλλη μέρα. Ξεχωρίζουμε τις γαρίδες σε 8 μερίδες.

Βήμα 2

Περνάμε τις γαρίδες στα σουβλάκια με ένα φύλλο λεμονιάς ενδιάμεσα. Τοποθετούμε τα 10 σουβλάκια σε τηγάνι γκριλιέρα και κρατάμε τη μαρινάδα για το άλειμμα.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, τοποθετείτε στη γκριλιέρα τα σουβλάκια με τις γαρίδες, τις αλείφετε με λίγη μαρινάδα και τις ψήνετε για 3΄ περίπου από κάθε πλευρά. Σερβίρετε σε πιατέλα και συνοδεύετε με σαλάτα εποχής.