keik-gemisto-taxini-fraoules0441
clock icon
1:15'

Γεμιστό κέικ με ταχίνι και φράουλες

Υλικά

  • 3 μεγάλα αβγά ή 4 μικρά
  • 170γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. ταχίνι
  • 250ml γάλα
  • 180γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 200γρ. χαλβά με γεύση βανίλια
  • Για την κρέμα

  • 200γρ. φυτική σαντιγί
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 250γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 300γρ. φράουλες

Τα γεμιστά κέικ είναι εντυπωσιακά και ταιριάζουν υπέροχα με ένα φλιτζάνι ζεστό, αρωματικό καφέ. Τώρα λοιπόν που οι φράουλες είναι στην εποχή τους, τις αξιοποιούμε απολαυστικά…

Για την κρέμα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φυτική σαντιγί με το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και φυλάτε την κρέμα στο ψυγείο.
Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το ταχίνι με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ταχίνι με το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ανακατεύετε μέσα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, καθώς και το χαλβά. Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε για 45-50 λεπτά. Ξεφουρνίζετε το κέικ και το ξεφορμάρετε. Το αφήνετε να κρυώσει σε μια σχάρα.
Κόβετε το κέικ στη μέση οριζόντια. Παίρνετε τη βάση και απλώνετε πάνω τη μισή ποσότητα της μαρμελάδας φράουλα. Παίρνετε και το πάνω μέρος και, από τη πλευρά που το κόψατε, απλώνετε την υπόλοιπη μαρμελάδα φράουλας.
Βάζετε το κάτω μέρος του κέικ σε πιατέλα και απλώνετε με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής τη μισή ποσότητα κρέμας. Σκεπάζετε με το πάνω μέρος του κέικ. Στην επιφάνεια βάζετε την υπόλοιπη κρέμα σχηματίζοντας ροζέτες.
Πλένετε, σκουπίζετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις κόβετε σε φετάκια κατά μήκος και με αυτές στολίζετε όμορφα το κέικ.
Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Για την κρέμα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φυτική σαντιγί με το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και φυλάτε την κρέμα στο ψυγείο.

Βήμα 2

Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το ταχίνι με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ταχίνι με το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ανακατεύετε μέσα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, καθώς και το χαλβά. Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε για 45-50 λεπτά. Ξεφουρνίζετε το κέικ και το ξεφορμάρετε. Το αφήνετε να κρυώσει σε μια σχάρα.

Βήμα 4

Κόβετε το κέικ στη μέση οριζόντια. Παίρνετε τη βάση και απλώνετε πάνω τη μισή ποσότητα της μαρμελάδας φράουλα. Παίρνετε και το πάνω μέρος και, από τη πλευρά που το κόψατε, απλώνετε την υπόλοιπη μαρμελάδα φράουλας.

Βήμα 5

Βάζετε το κάτω μέρος του κέικ σε πιατέλα και απλώνετε με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής τη μισή ποσότητα κρέμας. Σκεπάζετε με το πάνω μέρος του κέικ. Στην επιφάνεια βάζετε την υπόλοιπη κρέμα σχηματίζοντας ροζέτες.

Βήμα 6

Πλένετε, σκουπίζετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις κόβετε σε φετάκια κατά μήκος και με αυτές στολίζετε όμορφα το κέικ.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή