giaourtozele
clock icon
20'

Γιαουρτοζελέ με φράουλες

Υλικά

  • 2 φακελάκια ζελέ στιγμής φράουλα ή κεράσι
  • 2 φλιτζάνια νερό καυτό
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • Για το γαρνίρισμα

  • φλούδες λεμονιού λεπτοκομμένες
  • ολόκληρες φράουλες ή κεράσια

Tips

  • Για πιο light αποτέλεσμα, αντικαταστήστε τη σαντιγί με 400γρ. γιαουρτιού επιπλέον.

Δροσερό και απολαυστικό γιαουρτοζελέ με φράουλες και σε light εκδοχή.

Διαλύετε το ζελέ στο καυτό νερό ανακατεύοντας πολύ καλά και αφήνετε να γίνει χλιαρό. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι ν’ αποκτήσει παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι και την αφήνετε στο ψυγείο.
Ρίχνετε σ’ ένα μπολ το γιαούρτι και το ανακατεύετε με τη ζάχαρη. Ύστερα προσθέτετε σιγά-σιγά το χλιαρό ζελέ, ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτετε στο μίγμα το ξύσμα λεμονιού, τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζετε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια και αφήνετε να κρυώσουν στο ψυγείο για 6 ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε σε πιάτα. Γαρνίρετε με ολόκληρες φράουλες και λεπτές φέτες λεμονιού τις οποίες βουτάτε προηγουμένως σε λίγη ζάχαρη.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύετε το ζελέ στο καυτό νερό ανακατεύοντας πολύ καλά και αφήνετε να γίνει χλιαρό. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι ν’ αποκτήσει παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι και την αφήνετε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Ρίχνετε σ’ ένα μπολ το γιαούρτι και το ανακατεύετε με τη ζάχαρη. Ύστερα προσθέτετε σιγά-σιγά το χλιαρό ζελέ, ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτετε στο μίγμα το ξύσμα λεμονιού, τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα.

Βήμα 3

Αδειάζετε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια και αφήνετε να κρυώσουν στο ψυγείο για 6 ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε σε πιάτα. Γαρνίρετε με ολόκληρες φράουλες και λεπτές φέτες λεμονιού τις οποίες βουτάτε προηγουμένως σε λίγη ζάχαρη.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey