20181213151959_graten-zymarikwn
clock icon
45'

Γκρατέν με ζυμαρικά, μανιτάρια και πράσα

Υλικά

  • 250γρ. κοντά ζυμαρικά της επιλογής σας (π.χ. αχιβάδα, φιογκάκι, καμπανούλες), βρασμένα
  • 300γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα πληθωρικό και πολύ γιορτινό συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα στο γιορτινό τραπέζι, που φτιάχνετε εύκολα με Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ.

Σκουπίζετε με υγρή πετσέτα τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβετε (μαζί και τα ποδαράκια).
Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πράσα. Όταν μαραθούν προσθέτετε τα μανιτάρια, το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, τον πελτέ ντομάτας και αλατοπιπερώνετε. Σιγομαγειρεύετε για 15 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε το μίγμα των μανιταριών με τα βρασμένα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε με το τυρί. Βάζετε το φαγητό να γκρατιναριστεί στο φούρνο για 10 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σκουπίζετε με υγρή πετσέτα τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβετε (μαζί και τα ποδαράκια).

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πράσα. Όταν μαραθούν προσθέτετε τα μανιτάρια, το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, τον πελτέ ντομάτας και αλατοπιπερώνετε. Σιγομαγειρεύετε για 15 λεπτά.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε το μίγμα των μανιταριών με τα βρασμένα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 4

Ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε με το τυρί. Βάζετε το φαγητό να γκρατιναριστεί στο φούρνο για 10 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.