20181207185735_glykia-tarta-kastano
clock icon
40'

Γλυκιά τάρτα με κρέμα κάστανο και σάλτσα σοκολάτας

Υλικά

  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 80γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 500γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα καλά
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • Για την επικάλυψη

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 150ml γάλα
  • 150γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

Το επιδόρπιο που θα θέλετε να σερβίρετε σε κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ δένει άψογα με τα κάστανα, ενώ η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ με τη σάλτσα σοκολάτας είναι η τέλεια επικάλυψη!

Ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, να φτιάξετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και απλώνετε πάνω της το μίγμα του μπισκότου που φτιάξατε. Το πιέζετε με την παλάμη να δημιουργήσετε ένα λεπτό στρώμα που θα καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας, φτάνοντας όσο πιο ψηλά μπορείτε.
Λιώνετε τα κάστανα στο μπλέντερ, να γίνουν πολτός. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο. Ρίχνετε στην έτοιμη κρέμα τον πολτό κάστανου και το μπράντι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε το μίγμα της κρέμας κάστανου πάνω στον μπισκοτένιο πάτο που δημιουργήσατε.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο και την απλώνετε πάνω από την κρέμα του κάστανου. Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε να λιώσει σιγά σιγά η σοκολάτα, ανακατεύοντας πού και πού. Προσθέτετε τη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύετε.
Σερβίρετε το γλυκό, περιχύνοντας το την τελευταία στιγμή με τη σάλτσα σοκολάτας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, να φτιάξετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και απλώνετε πάνω της το μίγμα του μπισκότου που φτιάξατε. Το πιέζετε με την παλάμη να δημιουργήσετε ένα λεπτό στρώμα που θα καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας, φτάνοντας όσο πιο ψηλά μπορείτε.

Βήμα 2

Λιώνετε τα κάστανα στο μπλέντερ, να γίνουν πολτός. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο. Ρίχνετε στην έτοιμη κρέμα τον πολτό κάστανου και το μπράντι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε το μίγμα της κρέμας κάστανου πάνω στον μπισκοτένιο πάτο που δημιουργήσατε.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο και την απλώνετε πάνω από την κρέμα του κάστανου. Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε να λιώσει σιγά σιγά η σοκολάτα, ανακατεύοντας πού και πού. Προσθέτετε τη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύετε.

Βήμα 5

Σερβίρετε το γλυκό, περιχύνοντας το την τελευταία στιγμή με τη σάλτσα σοκολάτας.