clock icon
35'

Γλυκόξινο κοτόπουλο με ανανά

Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε μπουκιές
  • 1 κονσέρβα Ανανά σε κομμάτια σε σιρόπι με γεύση βανίλια DEL MONTE, καλά στραγγισμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε χοντρά καρέ
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε χοντρά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φετούλες, με το τρυφερό πράσινο μέρος
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 4 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • 5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Αγαπημένο πιάτο που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, χωρίς να φαίνεται πρόχειρο και κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις με την υπέροχη, γλυκόξινη γεύση του και τη δροσιά του ανανά που του ταιριάζει πολύ.

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ.
Βάζετε στη φωτιά ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει καλά. Ρίχνετε το λάδι, το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και συνεχίζετε για μισό λεπτό το σοτάρισμα. Ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
Ρίχνετε τη σόγια, το βαλσαμικό ξίδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και λίγο από το χυμό του ανανά και ανακατεύετε συνεχώς για άλλο 1 λεπτό.
Πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον ανανά και τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με λευκό ρύζι μπασμάτι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ.

Βήμα 2

Βάζετε στη φωτιά ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει καλά. Ρίχνετε το λάδι, το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και συνεχίζετε για μισό λεπτό το σοτάρισμα. Ανακατεύετε για λίγο ακόμα.

Βήμα 3

Ρίχνετε τη σόγια, το βαλσαμικό ξίδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και λίγο από το χυμό του ανανά και ανακατεύετε συνεχώς για άλλο 1 λεπτό.

Βήμα 4

Πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον ανανά και τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με λευκό ρύζι μπασμάτι.