DIPLES_slider1

Υλικά

  • 450γρ. Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • ½ κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 αβγά ολόκληρα
  • 4 κρόκους αβγών
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • χυμό από 1 και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • αραβοσιτέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • καρυδόψιχα τριμμένη και σουσάμι καβουρντισμένο (για το σερβίρισμα)
  • Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια μέλι
  • 1 φλιτζάνι νερό

Υπέροχες και τραγανές, οι δίπλες είναι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων. Τα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ θα είναι το μικρό σας μυστικό για να γίνουν ασύγκριτα νόστιμες.

Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ τα αβγά και τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το αλάτι για 20 λεπτά (για να μην μυρίζουν τα αβγά) και προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό των πορτοκαλιών. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το Αλεύρι με το Μπέικιν Πάουντερ. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντάς το σε δόσεις μέχρι να πάρετε μια μέτρια σφιχτή ζύμη. Τη χωρίζετε σε 4 μπάλες και τις αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τυλιγμένες σε πλαστική μεμβράνη.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα. Αν κολλάει η ζύμη προσθέτετε αλεύρι μόνο στα χέρια σας και όχι στη ζύμη. Κόβετε με ροδελάκι τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους 5-6εκ. και μήκους 15 εκ. και τις τοποθετείτε πάνω σε υγρές πετσέτες για να μην στεγνώνουν.
Ζεσταίνετε άφθονο λάδι σε κατσαρόλα και παίρνετε τις δίπλες μία μία με πιρούνα και τις βυθίζετε λίγες λίγες στο καυτό λάδι να τηγανιστούν. Μόλις οι δίπλες φουσκώσουν (αυτό γίνεται πολύ γρήγορα) τις βγάζετε και τις μεταφέρετε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια.
Ετοιμάζετε και το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά περίπου και με αυτό περιχύνετε όσες δίπλες χρειάζεστε να σερβίρετε. Τις τοποθετείτε λοιπόν σε πιατέλα, τις περιχύνετε με σιρόπι, πασπαλίζετε με τριμμένη καρυδόψιχα και σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ τα αβγά και τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το αλάτι για 20 λεπτά (για να μην μυρίζουν τα αβγά) και προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό των πορτοκαλιών. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το Αλεύρι με το Μπέικιν Πάουντερ. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντάς το σε δόσεις μέχρι να πάρετε μια μέτρια σφιχτή ζύμη. Τη χωρίζετε σε 4 μπάλες και τις αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τυλιγμένες σε πλαστική μεμβράνη.

Βήμα 2

Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα. Αν κολλάει η ζύμη προσθέτετε αλεύρι μόνο στα χέρια σας και όχι στη ζύμη. Κόβετε με ροδελάκι τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους 5-6εκ. και μήκους 15 εκ. και τις τοποθετείτε πάνω σε υγρές πετσέτες για να μην στεγνώνουν.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε άφθονο λάδι σε κατσαρόλα και παίρνετε τις δίπλες μία μία με πιρούνα και τις βυθίζετε λίγες λίγες στο καυτό λάδι να τηγανιστούν. Μόλις οι δίπλες φουσκώσουν (αυτό γίνεται πολύ γρήγορα) τις βγάζετε και τις μεταφέρετε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε και το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά περίπου και με αυτό περιχύνετε όσες δίπλες χρειάζεστε να σερβίρετε. Τις τοποθετείτε λοιπόν σε πιατέλα, τις περιχύνετε με σιρόπι, πασπαλίζετε με τριμμένη καρυδόψιχα και σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.