mousse
clock icon
20'

Εύκολη μους ροδάκινο

Υλικά

    Για τη μους

  • 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 350ml κρέμα γάλακτος
  • 125γρ. Ροδάκινο Μισό σε σιρόπι DEL MONTE (ζυγισμένα και στραγγισμένα)
  • 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • Για τη διακόσμηση

  • 2-3 κομμάτια Ροδάκινο Μισό σε σιρόπι DEL MONTE στραγγισμένα από το σιρόπι τους

Μια μους που ολοκληρώνει ανάλαφρα το καθημερινό ή ακόμα και το κυριακάτικο τραπέζι.

Στραγγίζετε τα ροδάκινα από το σιρόπι τους και τα πολτοποιείτε με λίγο από το σιρόπι τους ώστε να πάρετε ένα λείο πολτό.
Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει καλά το μίγμα. Χρειάζονται τουλάχιστον 10 λεπτά.
Προσθέτετε τον πολτό των σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς με το μίξερ μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα.
Τέλος προσθέτετε και το γιαούρτι και αφού ομογενοποιηθεί, μοιράζετε το μίγμα σε 6 ποτήρια και αφήνετε τις μους στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Όταν θέλετε να τις σερβίρετε, κόβετε από πάνω ροδάκινα κομπόστα σε κομμάτια και διακοσμείτε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στραγγίζετε τα ροδάκινα από το σιρόπι τους και τα πολτοποιείτε με λίγο από το σιρόπι τους ώστε να πάρετε ένα λείο πολτό.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει καλά το μίγμα. Χρειάζονται τουλάχιστον 10 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτετε τον πολτό των σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς με το μίξερ μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα.

Βήμα 4

Τέλος προσθέτετε και το γιαούρτι και αφού ομογενοποιηθεί, μοιράζετε το μίγμα σε 6 ποτήρια και αφήνετε τις μους στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Βήμα 5

Όταν θέλετε να τις σερβίρετε, κόβετε από πάνω ροδάκινα κομπόστα σε κομμάτια και διακοσμείτε.