52338823 – pie with zucchini, cheese and herbs on the table
clock icon
50'

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 260γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αβγά
  • 300ml γάλα φρέσκο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 125ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 200γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Η τυρόπιτα τελικά δεν είναι τόσο μπελαλίδικο φαγητό όσο φαίνεται. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια καλή συνταγή και τα σωστά υλικά ΓΙΩΤΗΣ.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας μέχρι να πάρετε έναν ομοιογενή χυλό. Ενσωματώνετε τέλος τα τυριά, πασπαλίζετε με πιπέρι και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα (μαρίζ).
Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί σας που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.
Ψήνετε την τυρόπιτα στον φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
Ξεφουρνίζετε την τυρόπιτα και αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε, περιχύνοντας αν θέλετε το κάθε κομμάτι με λίγο μέλι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας μέχρι να πάρετε έναν ομοιογενή χυλό. Ενσωματώνετε τέλος τα τυριά, πασπαλίζετε με πιπέρι και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα (μαρίζ).

Βήμα 3

Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί σας που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.

Βήμα 4

Ψήνετε την τυρόπιτα στον φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.

Βήμα 5

Ξεφουρνίζετε την τυρόπιτα και αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε, περιχύνοντας αν θέλετε το κάθε κομμάτι με λίγο μέλι.