CinnamonBuns_anoigma_giotis
clock icon
2:40'

Ψωμί μπριός με μπαχαρικά και σοκολάτα

Υλικά

Μια συνταγή ιδανική για brunch, αλλά και για πρωινό. Ένα αρωματικό μπριός που συνδυάζει αρμονικά την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο και τη σοκολάτα και ταιριάζει υπέροχα με τον καφέ σας. Το ετοιμάζουμε με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, για σίγουρο αποτέλεσμα.

Ψωμί μπριός: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε με το εξάρτημα του αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το βούτυρο, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 8΄-10΄. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα - η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης. Κατόπιν μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 40x60 εκ.

Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα. Απλώνουμε την πάστα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά. Κόβουμε το ρολό σε 16 κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, το ένα δίπλα στο άλλο. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε να έχουν όλα το ίδιο ύψος. Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 30΄ να διπλασιαστούν σε όγκο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 30΄ μέχρι να ροδίσει το ψωμί μπριός και να ψηθεί καλά.

Γλάσο: Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη και προσθέτουμε λίγες σταγόνες από τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού χρειάζεται μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο γλάσο. Απλώνουμε πάνω από το ψωμί μπριός και σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Yuki Sugura

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψωμί μπριός: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε με το εξάρτημα του αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το βούτυρο, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 8΄-10΄. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα - η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης. Κατόπιν μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 40x60 εκ.

Βήμα 2

Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα. Απλώνουμε την πάστα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά. Κόβουμε το ρολό σε 16 κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, το ένα δίπλα στο άλλο. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε να έχουν όλα το ίδιο ύψος. Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 30΄ να διπλασιαστούν σε όγκο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 30΄ μέχρι να ροδίσει το ψωμί μπριός και να ψηθεί καλά.

Βήμα 3

Γλάσο: Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη και προσθέτουμε λίγες σταγόνες από τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού χρειάζεται μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο γλάσο. Απλώνουμε πάνω από το ψωμί μπριός και σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Yuki Sugura