keik mpanana giotis or_257231452
clock icon
55'

Κέικ με μπανάνες και σταγόνες σοκολάτας

Υλικά

  • 190γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 225γρ. Ζάχαρη Καστανή Ακατέργαστη Fytro
  • 85γρ.σπορέλαιο
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 100ml γάλα πλήρες
  • μια πρέζα αλάτι
  • 100γρ. Σταγόνες Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 230γρ. μπανάνες ώριμες, ψιλοκομμένες

Ένα πεντανόστιμο κέικ με τη γεύση της μπανάνας και τη σοκολάτα για το πιο νόστιμο πρωινό ξύπνημα και την εγγύηση ΓΙΩΤΗΣ σύμμαχο σε δημιουργία σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το μέλι, το σπορέλαιο, τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Προσθέτετε το Αλεύρι ανακατεμένο με το Μπέικιν Πάουντερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μίγμα. Τέλος ρίχνετε τις μπανάνες με τις Σταγόνες Σοκολάτας και ανακατεύετε ξανά.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ και αδειάζετε εκεί το μίγμα που ετοιμάσατε. Το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το μέλι, το σπορέλαιο, τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 2

Προσθέτετε το Αλεύρι ανακατεμένο με το Μπέικιν Πάουντερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μίγμα. Τέλος ρίχνετε τις μπανάνες με τις Σταγόνες Σοκολάτας και ανακατεύετε ξανά.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ και αδειάζετε εκεί το μίγμα που ετοιμάσατε. Το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και σερβίρετε.