clock icon
20'

Καλαμαράκια με πέστο βασιλικού

Υλικά

  • 600γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
  • Για το πέστο

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Το πέστο βασιλικού ταιριάζει πάρα πολύ στα καλαμαράκια, χαρίζοντας τους γεύση και άρωμα. Συνοδεύστε το πιάτο με ρύζι, σπαγγέτι ή λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες.

Πρώτα ετοιμάζετε το πέστο. Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, 3 κουταλιές νερό και τα χτυπάτε.
Προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού, το κεφαλοτύρι, το κουκουνάρι αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τις ροδέλες των καλαμαριών. Προσθέτετε λίγο νερό και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Αδειάζετε το πέστο στο τηγάνι, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε το πέστο. Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, 3 κουταλιές νερό και τα χτυπάτε.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού, το κεφαλοτύρι, το κουκουνάρι αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τις ροδέλες των καλαμαριών. Προσθέτετε λίγο νερό και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Αδειάζετε το πέστο στο τηγάνι, ανακατεύετε και σερβίρετε.