Vegetarian homemade pie, Quiche with cherry tomatoes, eggplant a
clock icon
1:10'

Καλοκαιρινή τάρτα λαχανικών με Crème

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 250γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτή αλάτι
  • 250γρ. βούτυρο κρύο, σε κυβάκια
  • ¼ φλιτζανιού νερό παγωμένο
  • Για τη γέμιση

  • ½ συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 200γρ. μελιτζάνες σε ροδέλες
  • 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 140γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Οι τάρτες ανοίγουν ιδανικά κάθε τραπέζι. Το καλοκαίρι, τις γεμίζουμε με λαχανικά εποχής και προσθέτουμε στη γέμιση ΓΙΩΤΗΣ Crème που την απογειώνει γευστικά.

Βάζετε στο κάδο του μίξερ το μισό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το αλάτι και ρίχνετε τα κυβάκια από το κρύο βούτυρο σταδιακά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν έχετε ρίξει όλο το βούτυρο, δυναμώνετε στη μεσαία ταχύτητα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο. Χαμηλώνετε ξανά την ταχύτητα και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε ελάχιστα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Πλάθετε λίγο τη ζύμη με τα χέρια, την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία. Αραδιάζετε τις φέτες μελιτζάνας σε μια λαμαρίνα φούρνου σε μονή στρώση, τις αλείφετε με το μισό από το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις ψήνετε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε και τις αφήνετε κατά μέρος.
Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα, ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και απλώνετε στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.
Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με τη μισή τριμμένη κεφαλογραβιέρα μέχρι να αφρατέψει και το απλώνετε πάνω από τη βάση. Στρώνετε επάνω τις μελιτζάνες, τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 35-40 λεπτά περίπου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε στο κάδο του μίξερ το μισό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το αλάτι και ρίχνετε τα κυβάκια από το κρύο βούτυρο σταδιακά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν έχετε ρίξει όλο το βούτυρο, δυναμώνετε στη μεσαία ταχύτητα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο. Χαμηλώνετε ξανά την ταχύτητα και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε ελάχιστα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Πλάθετε λίγο τη ζύμη με τα χέρια, την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία. Αραδιάζετε τις φέτες μελιτζάνας σε μια λαμαρίνα φούρνου σε μονή στρώση, τις αλείφετε με το μισό από το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις ψήνετε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε και τις αφήνετε κατά μέρος.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα, ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και απλώνετε στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.

Βήμα 4

Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με τη μισή τριμμένη κεφαλογραβιέρα μέχρι να αφρατέψει και το απλώνετε πάνω από τη βάση. Στρώνετε επάνω τις μελιτζάνες, τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 35-40 λεπτά περίπου.