galeos
clock icon
30'

Καυτερός γαλέος

Υλικά

  • 800γρ. γαλέο, σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη καυτερή, σε ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 ροδέλες ντομάτας
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένας δημοφιλής ουζομεζές σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη…

Βάζετε σε βαρύ τηγάνι το ψάρι, ρίχνετε το λεμόνι και τόσο νερό (ή λευκό κρασί) ώστε να μισοσκεπαστεί. Προσθέτετε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και αλατίζετε.
Όταν πάρει βράση, ρίχνετε τις ροδέλες ντομάτας και τη ρίγανη. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άνηθο και σερβίρετε αμέσως, μαζί με φρέσκο ψωμάκι για… βουτιές γευστικής απόλαυσης στο καυτερό ζουμάκι.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε βαρύ τηγάνι το ψάρι, ρίχνετε το λεμόνι και τόσο νερό (ή λευκό κρασί) ώστε να μισοσκεπαστεί. Προσθέτετε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και αλατίζετε.

Βήμα 2

Όταν πάρει βράση, ρίχνετε τις ροδέλες ντομάτας και τη ρίγανη. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ψάρι.

Βήμα 3

Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άνηθο και σερβίρετε αμέσως, μαζί με φρέσκο ψωμάκι για… βουτιές γευστικής απόλαυσης στο καυτερό ζουμάκι.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή