ANOIGMA-kekakia-kolokythas
clock icon
60'

Κεκάκια κολοκύθας με επικάλυψη από κρέμα τσιζκέικ και φιστίκια

Υλικά

  • 125ml ελαιόλαδο ελαφρύ
  • 2 αβγά
  • 100γρ. Ζάχαρη Καστανή Ακατέργαστη Fytro
  • 200γρ. ψίχα κόκκινης κολοκύθας, σε κομματάκια
  • 1 λεμόνι, ξύσμα + χυμός
  • 200γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
  • 50γρ. καρύδια τριμμένα
  • 1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • 50γρ. ψίχα από φιστίκι Αιγίνης ελαφρά ψημένη και ψιλοκομμένη

Μπορεί τα κεκάκια καρότου να είναι τα πιο διάσημα αλλά αυτά τα κεκάκια κολοκύθας, καλυμμένα με λαχταριστή Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 - 180οC και λαδώνετε 12 ατομικά φορμάκια για ταρταλέτες ή για κρεμ μπουλέ (πυρίμαχα). Τις πασπαλίζετε παντού με λίγο αλεύρι και πετάτε όσο δεν κολλήσει στο λάδι.
Βάζετε τα κυβάκια της κολοκύθας στο μπλεντεράκι και τα κόβετε πολύ ψιλά. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ τη Φαρίνα και την ανακατεύετε με το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με τα καρύδια.
Χτυπάτε σε μπολ με αβγοδάρτη το λάδι με την Καστανή Ζάχαρη να διαλυθεί και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Αφήνετε τον αβγοδάρτη και παίρνετε μια σπάτουλα στο χέρι. Ενσωματώνετε στο μίγμα πρώτα την τριμμένη κολοκύθα, μετά το μίγμα με τη Φαρίνα και μετά το μίγμα με τις σταφίδες.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ενιαίο μίγμα το αδειάζετε στις ατομικές φόρμες που έχετε ετοιμάσει και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους και να ψηθούν σε βάθος. Ελέγχετε αν ψήθηκαν βυθίζοντας στο κέντρο τους ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.
Τα ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεικ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της.
Με ένα κουτάλι παίρνετε Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεικ και καλύπτετε τα κεκάκια. Πασπαλίζετε με τριμμένο φιστίκι και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 - 180οC και λαδώνετε 12 ατομικά φορμάκια για ταρταλέτες ή για κρεμ μπουλέ (πυρίμαχα). Τις πασπαλίζετε παντού με λίγο αλεύρι και πετάτε όσο δεν κολλήσει στο λάδι.

Βήμα 2

Βάζετε τα κυβάκια της κολοκύθας στο μπλεντεράκι και τα κόβετε πολύ ψιλά. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ τη Φαρίνα και την ανακατεύετε με το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με τα καρύδια.

Βήμα 3

Χτυπάτε σε μπολ με αβγοδάρτη το λάδι με την Καστανή Ζάχαρη να διαλυθεί και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Αφήνετε τον αβγοδάρτη και παίρνετε μια σπάτουλα στο χέρι. Ενσωματώνετε στο μίγμα πρώτα την τριμμένη κολοκύθα, μετά το μίγμα με τη Φαρίνα και μετά το μίγμα με τις σταφίδες.

Βήμα 4

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ενιαίο μίγμα το αδειάζετε στις ατομικές φόρμες που έχετε ετοιμάσει και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους και να ψηθούν σε βάθος. Ελέγχετε αν ψήθηκαν βυθίζοντας στο κέντρο τους ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.

Βήμα 5

Τα ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεικ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της.

Βήμα 6

Με ένα κουτάλι παίρνετε Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεικ και καλύπτετε τα κεκάκια. Πασπαλίζετε με τριμμένο φιστίκι και σερβίρετε.