39762420 – quiche with spinach – traditional dish of french cuisine.
clock icon
55'

Κις με σπανάκι, ανθότυρο και μυρωδικά

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 500γρ. φύλλα σπανάκι, ψιλοκομμένα
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • 200γρ. ανθότυρο, σε κύβους
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη τάρτας ή κουρού
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μια πληθωρική τάρτα με σπανάκι, ανθότυρα και μυρωδικά, που θα φτιάξετε πανεύκολα χρησιμοποιώντας Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Κατόπιν ρίχνετε μέσα το σπανάκι και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να μαραθούν λίγο τα φύλλα και να μειωθεί ο όγκος του. Αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της. Προσθέτετε μέσα το σοταρισμένο κρεμμύδι με το σπανάκι, το ανθότυρο, το αβγό χτυπημένο, τα μυρωδικά, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε με μία σπάτουλα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Στρώνετε με τη ζύμη τάρτας ή κουρού τον πάτο και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει και τρυπάτε παντού με πιρούνι.
Αδειάζετε μέσα το μίγμα της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ που ετοιμάσατε και πασπαλίζετε με την γραβιέρα. Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
Ξεφουρνίζετε την τάρτα και αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Κατόπιν ρίχνετε μέσα το σπανάκι και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να μαραθούν λίγο τα φύλλα και να μειωθεί ο όγκος του. Αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της. Προσθέτετε μέσα το σοταρισμένο κρεμμύδι με το σπανάκι, το ανθότυρο, το αβγό χτυπημένο, τα μυρωδικά, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε με μία σπάτουλα.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Στρώνετε με τη ζύμη τάρτας ή κουρού τον πάτο και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει και τρυπάτε παντού με πιρούνι.

Βήμα 4

Αδειάζετε μέσα το μίγμα της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ που ετοιμάσατε και πασπαλίζετε με την γραβιέρα. Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.

Βήμα 5

Ξεφουρνίζετε την τάρτα και αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρετε.