clock icon
30'

Κλασικό ρυζόγαλο

Υλικά

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 4 φλιτζανάκια του καφέ νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500ml γάλα
  • 2-3 κουτ σούπας ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • κανέλα τριμμένη

Κλασική κι αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων και μια εύκολη λύση όταν θέλετε ένα σπιτικό γλυκάκι στα γρήγορα.

Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το νερό, το ρύζι και το αλάτι. Το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
Στη συνέχεια, διαλύετε στο γάλα το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στο ρύζι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.
Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο.
Όταν πήξει το ρυζόγαλο, το μοιράζετε σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε ψυγείο. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με κανέλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το νερό, το ρύζι και το αλάτι. Το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, διαλύετε στο γάλα το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στο ρύζι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο.

Βήμα 4

Όταν πήξει το ρυζόγαλο, το μοιράζετε σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε ψυγείο. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με κανέλα.