kolokithakia-me-skordaki-gemista-IMG_0052-1
clock icon
55'

Κολοκυθάκια με σκόρδο

Υλικά

  • 500γρ. κολοκυθάκια
  • 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Τα λαδερά έχουν περίοπτη θέση στο ελληνικό τραπέζι. Μαγειρεύουμε λοιπόν κολοκυθάκια με σκόρδο στην κατσαρόλα φροντίζοντας να έχουμε δίπλα και καλό ζυμωτό ψωμί.

Χαράζετε τα κολοκυθάκια με ένα μαχαίρι και γεμίζετε τις χαραματιές με σκόρδο.
Τα στρώνετε σφιχτά σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο στον πάτο μιας φαρδιάς, χαμηλής κατσαρόλας.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και την ντομάτα και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένα μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Χαράζετε τα κολοκυθάκια με ένα μαχαίρι και γεμίζετε τις χαραματιές με σκόρδο.

Βήμα 2

Τα στρώνετε σφιχτά σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο στον πάτο μιας φαρδιάς, χαμηλής κατσαρόλας.

Βήμα 3

Προσθέτετε το ελαιόλαδο και την ντομάτα και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένα μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή