clock icon
30'

Κολοκυθανθοί σε κουρκούτι γεμιστοί με τυρί κρέμα

Υλικά

  • 12 κολοκυθοανθοί, πλυμμένοι
  • Για τη γέμιση

  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • 80γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 40γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
  • ½ πιπεριά κόκκινη καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κορφούλες δυόσμο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το κουρκούτι

  • 250ml μπίρα
  • 125γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι

Οι κολοκυθοανθοί είναι ένας πρώτης τάξεως μεζές για μπίρα. Στην παρακάτω συνταγή τους γεμίζουμε με τυρί κρέμα με μυρωδικά, τους βυθίζουμε σε κουρκούτι και τους τηγανίζουμε για να κάνουν μια ωραία, τραγανή κρούστα.

Ετοιμάζετε πρώτα το κουρκούτι: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μπίρα με το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να γίνουν χυλός. Το αφήνετε στην άκρη.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε με ένα πιρούνι το τυρί κρέμα, τη γραβιέρα, τον ανθότυρο, την πιπεριά, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καθαρίζετε τους κολοκυθοανθούς, αφαιρώντας τους στήμονες. Τους γεμίζετε με το μίγμα των τυριών που ετοιμάσατε (υπολογίζετε 1 κουτ. σούπας, ανάλογα πάντα με το μέγεθος των ανθών) και τους κλείνετε προσεκτικά.
Βάζετε σε ένα μέτριο τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά. Βουτάτε τους κολοκυθοανθούς στο κουρκούτι με προσοχή και τους τηγανίζετε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσορόδινο χρώμα.
Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για 1 λεπτό και τους σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστοί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε πρώτα το κουρκούτι: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μπίρα με το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να γίνουν χυλός. Το αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε με ένα πιρούνι το τυρί κρέμα, τη γραβιέρα, τον ανθότυρο, την πιπεριά, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 3

Καθαρίζετε τους κολοκυθοανθούς, αφαιρώντας τους στήμονες. Τους γεμίζετε με το μίγμα των τυριών που ετοιμάσατε (υπολογίζετε 1 κουτ. σούπας, ανάλογα πάντα με το μέγεθος των ανθών) και τους κλείνετε προσεκτικά.

Βήμα 4

Βάζετε σε ένα μέτριο τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά. Βουτάτε τους κολοκυθοανθούς στο κουρκούτι με προσοχή και τους τηγανίζετε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσορόδινο χρώμα.

Βήμα 5

Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για 1 λεπτό και τους σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστοί.