kopanakia-kotopoulo
clock icon
35'

Κοπανάκια κοτόπουλου με σος βασιλικού

Υλικά

  • 12 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
  • ¼ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ σούπας πάπρικα γλυκιά

Λαχταριστά και ζουμερά κοπανάκια κοτόπουλου με αρωματική μαρινάδα βασιλικού-φιστικιού που θα ψήσετε στα κάρβουνα και θα γίνουν τέλεια! Τρώγονται ευχάριστα με συνοδεία μπίρας.

Αλέθετε στο μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και άφθονο πιπέρι.
Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα πηκτό μίγμα μέσα στο οποίο μαρινάρετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου για τουλάχιστον 3 ώρες.
Αμέσως μετά τα ψήνετε σε χωνεμένα κάρβουνα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Την ώρα που ψήνονται τα περιχύνετε με τη μαρινάδα τους και τα πασπαλίζετε με πάπρικα γλυκιά.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλέθετε στο μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και άφθονο πιπέρι.

Βήμα 2

Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα πηκτό μίγμα μέσα στο οποίο μαρινάρετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου για τουλάχιστον 3 ώρες.

Βήμα 3

Αμέσως μετά τα ψήνετε σε χωνεμένα κάρβουνα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Την ώρα που ψήνονται τα περιχύνετε με τη μαρινάδα τους και τα πασπαλίζετε με πάπρικα γλυκιά.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή