kotokeftedakia-riziou-for-site
clock icon
60'

Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα

Υλικά

  • 150γρ. φιλέτο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο
  • ½ φλιτζ. πουρέ γλυκοπατάτας
  • 1/3 φλιτζ. πουρέ μπρόκολου
  • ½ φλιτζ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • ¼ φλιτζ. γάλα
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Tips

  • Μπορείτε αντί για μπρόκολο να χρησιμοποιήσετε κολοκυθάκι.

Αυτά τα υγιεινά και εύκολα κεφτεδάκια θα γίνουν τα αγαπημένα των παιδιών!

Βράζετε το ρύζι.
Βράζετε τη γλυκοπατάτα και το μπρόκολο (ή τα μαγειρεύετε στον ατμό) και μετά τα πολτοποιείτε (χωριστά το καθένα) στο μπλέντερ ή το μούλτι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και το αφήνετε να ψηθεί.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το κοτόπουλο, τον πουρέ γλυκοπατάτας, το τυρί, το γάλα και το αλάτι και τα πολτοποιείτε.
Βάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το ρύζι. Πλάθετε τα κεφτεδάκια.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά μαζί με τον πουρέ μπρόκολου.
Σε ένα τρίτο μπολ τοποθετείτε την τριμμέμνη φρυγανιά.
Περνάτε τα κεφτεδάκια πρώτα από το μίγμα του αβγού και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο και το αλείφετε με ένα πινέλο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα σερβίρετε ζεστά. Αν θέλετε να τα μαγειρέψετε νωρίτερα, τα ζεσταίνετε πριν τα σερβίρετε 5 λεπτά στο φούρνο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το ρύζι.

Βήμα 2

Βράζετε τη γλυκοπατάτα και το μπρόκολο (ή τα μαγειρεύετε στον ατμό) και μετά τα πολτοποιείτε (χωριστά το καθένα) στο μπλέντερ ή το μούλτι.

Βήμα 3

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και το αφήνετε να ψηθεί.

Βήμα 4

Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το κοτόπουλο, τον πουρέ γλυκοπατάτας, το τυρί, το γάλα και το αλάτι και τα πολτοποιείτε.

Βήμα 5

Βάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το ρύζι. Πλάθετε τα κεφτεδάκια.

Βήμα 6

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά μαζί με τον πουρέ μπρόκολου.

Βήμα 7

Σε ένα τρίτο μπολ τοποθετείτε την τριμμέμνη φρυγανιά.

Βήμα 8

Περνάτε τα κεφτεδάκια πρώτα από το μίγμα του αβγού και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.

Βήμα 9

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο και το αλείφετε με ένα πινέλο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα σερβίρετε ζεστά. Αν θέλετε να τα μαγειρέψετε νωρίτερα, τα ζεσταίνετε πριν τα σερβίρετε 5 λεπτά στο φούρνο.