ΜΙΚΡΙ-salata-kotopoulot
clock icon
40'

Κοτοσαλάτα με πλιγούρι και πέστο βασιλικού

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 200γρ. ντοματίνια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
  • 4 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)
  • μερικά φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι

Δροσερή και υγιεινή κοτοσαλάτα με πλιγούρι και πέστο βασιλικού, που μπορεί να γίνει και κυρίως γεύμα.

Βράζετε το πλιγούρι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει. Το στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.
Παράλληλα, βράζετε και το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε κυβάκια. Το ανακατεύετε με μια κουταλιά από το πέστο.
Όταν κρυώσει το πλιγούρι ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε μαζί με το πλιγούρι και το υπόλοιπο πέστο μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στη σαλάτα και ανακατεύετε. Καλό είναι να την αφήσετε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν τη σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το πλιγούρι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει. Το στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2

Παράλληλα, βράζετε και το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε κυβάκια. Το ανακατεύετε με μια κουταλιά από το πέστο.

Βήμα 3

Όταν κρυώσει το πλιγούρι ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε μαζί με το πλιγούρι και το υπόλοιπο πέστο μέσα σε ένα μπολ.

Βήμα 4

Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στη σαλάτα και ανακατεύετε. Καλό είναι να την αφήσετε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν τη σερβίρετε.