clock icon
40'

Κοτόπουλο με τορτελίνια, σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

Υλικά

  • 500γρ. φιλέτο κοτόπουλο Νιτσιάκος, σε μπουκιές
  • 250γρ. τορτελίνια με γέμιση τυρί
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 400γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 100γρ. φέτα πατημένη με το πιρούνι
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι

Μια νόστιμη μακαρονάδα με τορτελίνια και κοτόπουλο Νιτσιάκος, που θα ενθουσιάσει με τη γεύση της όλη την οικογένεια.

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τις μπουκιές του κοτόπουλου και λίγο από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνετε τη φέτα και το βασιλικό και ανακατεύετε.
Βράζετε τα τορτελίνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρετε τα τορτελίνια σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τις μπουκιές του κοτόπουλου και λίγο από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 3

Ρίχνετε τη φέτα και το βασιλικό και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Βράζετε τα τορτελίνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 5

Σερβίρετε τα τορτελίνια σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα.