clock icon
1:10'

Κοτόπουλο παϊδάκια στο φούρνο

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο Νιτσιάκος, κομμένο παϊδάκια
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
  • αλάτι, πιπέρι

Λαχταριστά και ζουμερά παϊδάκια με κοτόπουλο Νιτσιάκος, για το καθημερινό και το κυριακάτικο τραπέζι!

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.
Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, το βάζετε στο μπολ με τη μαρινάδα, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε. Βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστεί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μεταφέρετε τα παϊδάκι σε ταψί, περιχύνετε με τα ζουμιά του μπολ, προσθέτετε το κρασί και το χυμό του λεμονιού, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη και ψήνετε στο φούρνο για τουλάχιστον 1 ώρα, γυρίζοντας τα παϊδάκια του κοτόπουλο στο ενδιάμεσο για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, το βάζετε στο μπολ με τη μαρινάδα, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε. Βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστεί.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μεταφέρετε τα παϊδάκι σε ταψί, περιχύνετε με τα ζουμιά του μπολ, προσθέτετε το κρασί και το χυμό του λεμονιού, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη και ψήνετε στο φούρνο για τουλάχιστον 1 ώρα, γυρίζοντας τα παϊδάκια του κοτόπουλο στο ενδιάμεσο για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Βήμα 4

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές.