Ένα ελαφρύ και πολύ γευστικό πιάτο με ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο και σπαράγγια, γαρνιρισμένα με λαχταριστή λευκή σάλτσα μουστάρδας Maille Wholegrain.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. To ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχετε προηγουμένως ζεστάνει πολύ καλά σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές το μεταφέρετε σε ταψάκι και το ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθεί καλά.
Στο μεταξύ ζεματάτε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βουτάτε σε νερό με παγάκια. Ύστερα ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τα σοτάρετε.
Ετοιμάζετε και τη λευκή σάλτσα ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με τα σπαράγγια και μια-δυο γενναίες κουταλιές λευκής σάλτσας μουστάρδας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. To ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχετε προηγουμένως ζεστάνει πολύ καλά σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές το μεταφέρετε σε ταψάκι και το ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθεί καλά.
Βήμα 3
Στο μεταξύ ζεματάτε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βουτάτε σε νερό με παγάκια. Ύστερα ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τα σοτάρετε.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε και τη λευκή σάλτσα ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί.
Βήμα 5
Σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με τα σπαράγγια και μια-δυο γενναίες κουταλιές λευκής σάλτσας μουστάρδας.