kounelaki tiganito

Υλικά

  • 1 κουνέλι σε μικρές μερίδες
  • 350γρ. αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι

Το κρέας του κουνελιού είναι από τα πλέον υγιεινά. Ολόλευκο κρέας, σχεδόν χωρίς λίπος, ενδείκνυται για διατροφή χαμηλή σε χοληστερίνη. Εδώ το φτιάχνουμε τηγανητό και δεν θα μας πάρει πάνω από 20 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά άφθονο ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα σε μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε καλά με τα δάχτυλα. Αλευρώνετε τις μερίδες του κουνελιού και τις τηγανίζετε καλά ώσπου να ροδίσουν και να χρυσίσουν απ' όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε σε μια βαθιά πιατέλα.
Μέσα στο τηγανόλαδο που είναι ακόμα ζεστό, ρίχνετε μπόλικο μαύρο πιπέρι και το ξίδι. Μόλις πάρει βράση, περιχύνετε τα τηγανητά κομμάτια του κουνελιού. Τα σερβίρετε ζεστά και τα συνοδεύετε με πράσινη ξιδάτη σαλάτα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά άφθονο ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα σε μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε καλά με τα δάχτυλα. Αλευρώνετε τις μερίδες του κουνελιού και τις τηγανίζετε καλά ώσπου να ροδίσουν και να χρυσίσουν απ' όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε σε μια βαθιά πιατέλα.

Βήμα 2

Μέσα στο τηγανόλαδο που είναι ακόμα ζεστό, ρίχνετε μπόλικο μαύρο πιπέρι και το ξίδι. Μόλις πάρει βράση, περιχύνετε τα τηγανητά κομμάτια του κουνελιού. Τα σερβίρετε ζεστά και τα συνοδεύετε με πράσινη ξιδάτη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: tina Webb