8-kounoupidi-tiganito-exo_olivemagazine
clock icon
45'

Κουνουπίδι τηγανητό με κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα Safcol

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μέτριο, καθαρισμένο και χωρισμένο σε μεγάλα μπουκέτα
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ φλιτζάνι μπίρα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1-2 κονσέρβες κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL

Τραγανές μπουκίτσες κουνουπιδιού βουτηγμένες σε χυλό μπίρας και ροδοτηγανισμένες. Συνοδεύονται τέλεια από ένα κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL.

Βράζετε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελάχιστα. Το στραγγίζετε και το χωρίζετε σε μπουκετάκια. Τα αφήνετε στην άκρη να στεγνώσουν.
Ετοιμάζετε το χυλό: Ρίχνετε την μπίρα σε μέτριο μπολ και προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με πιρούνι μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Ετοιμάζετε το κουνουπίδι: Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και, όταν κάψει, βουτάτε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο χυλό και τα τηγανίζετε απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από περιττό λάδι.
Σερβίρετε το κουνουπίδι σε πιατέλα και το συνοδεύετε με το πικάντικο κοκτέιλ θαλασσινών SAFCOL που τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελάχιστα. Το στραγγίζετε και το χωρίζετε σε μπουκετάκια. Τα αφήνετε στην άκρη να στεγνώσουν.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε το χυλό: Ρίχνετε την μπίρα σε μέτριο μπολ και προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με πιρούνι μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το κουνουπίδι: Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και, όταν κάψει, βουτάτε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο χυλό και τα τηγανίζετε απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από περιττό λάδι.

Βήμα 4

Σερβίρετε το κουνουπίδι σε πιατέλα και το συνοδεύετε με το πικάντικο κοκτέιλ θαλασσινών SAFCOL που τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb