20181213145859_kourabiedes
clock icon
1:20'

Κουραμπιέδες με μαραθόσπορο και λευκή σοκολάτα

Υλικά

    Για τους κουραμπιέδες

  • 350γρ. βούτυρο πρόβειο
  • 250γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100γρ. ούζο
  • 2 κουτ. σούπας μαραθόσπορους σπασμένους
  • 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 20γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150γρ. Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 250γρ. αμύγδαλο λευκό, χοντροκομμένο
  • Για την επικάλυψη

  • ζάχαρη άχνη
  • μαραθόσπορους σπασμένους

Οι κλασικοί κουραμπιέδες των Χριστουγέννων απογειώνονται με την προσθήκη Λευκής Σοκολάτας σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ.

Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα βούτυρα με τη ζάχαρη, για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα, προσθέτετε το ούζο και χτυπάτε να ενωθούν τα υλικά.
Βάζετε γάντζο στο μίξερ, προσθέτετε το μαραθόσπορο, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τη Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, το αμύγδαλο και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα, ενώ σιγά σιγά προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι ελαφρώς τριφτή.
Βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο, τη δουλεύετε λίγο με τα χέρια και στη συνέχεια την ανοίγετε με τον πλάστη, αν όχι όλη μαζί, τότε λίγη λίγη, σε πάχος 1εκ., και την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια των 15γρ. το καθένα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Στρώνετε τους κουραμπιέδες σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τους ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν λίγο χρώμα και να κάνουν ρωγμές. Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν.
Πανάρετε τους κουραμπιέδες με ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τους στρώνετε σε πιατέλες. Μόλις ολοκληρώνετε κάθε σειρά τούς πασπαλίζετε ξανά με ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με σπασμένο μαραθόσπορο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα βούτυρα με τη ζάχαρη, για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα, προσθέτετε το ούζο και χτυπάτε να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Βάζετε γάντζο στο μίξερ, προσθέτετε το μαραθόσπορο, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τη Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, το αμύγδαλο και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα, ενώ σιγά σιγά προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι ελαφρώς τριφτή.

Βήμα 3

Βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο, τη δουλεύετε λίγο με τα χέρια και στη συνέχεια την ανοίγετε με τον πλάστη, αν όχι όλη μαζί, τότε λίγη λίγη, σε πάχος 1εκ., και την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια των 15γρ. το καθένα.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Στρώνετε τους κουραμπιέδες σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τους ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν λίγο χρώμα και να κάνουν ρωγμές. Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 5

Πανάρετε τους κουραμπιέδες με ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τους στρώνετε σε πιατέλες. Μόλις ολοκληρώνετε κάθε σειρά τούς πασπαλίζετε ξανά με ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με σπασμένο μαραθόσπορο.