KREPES ME SPANAKI_slider
clock icon
1:45'

Κρέπες με σπανάκι, τυρί και σάλτσα γραβιέρας

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • γάλα
  • αβγά
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση

  • 350γρ. σπανάκι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ¾ φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • πιπέρι λευκό

Οι κρέπες με σπανάκι είναι από τους πιο κλασικούς και νόστιμους συνδυασμούς και στέκουν το ίδιο καλά στο καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι με φίλους, ενώ με το Μίγμα Για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ η προετοιμασία τους γίνεται ακόμη πιο εύκολη.

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε Μίγμα για Κρέπες στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.
Για να ετοιμάσετε τη γέμιση σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί και να στεγνώσει εντελώς από τα υγρά του. Καλού κακού το σουρώνετε. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Μόλις κρυώσει το σπανάκι, προσθέτετε το τριμμένο τυρί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε κάθε κρέπα βάζετε από μία μεγάλη κουταλιά γέμιση και την τυλίγετε σε ρολό. Τοποθετείτε το κάθε ρολό σε ταψί. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν όλες οι κρέπες και η γέμιση.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και προσθέτετε το τυρί. Ανακατεύετε καλά και πιπερώνετε.
Περιχύνετε τις κρέπες και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά σκεπάζοντας το ταψί με λαδόκολλα. Στο τέλος βγάζετε τη λαδόκολλα και ψήνετε για 5 λεπτά επιπλέον στο γκριλ.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε Μίγμα για Κρέπες στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Βήμα 3

Για να ετοιμάσετε τη γέμιση σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί και να στεγνώσει εντελώς από τα υγρά του. Καλού κακού το σουρώνετε. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Μόλις κρυώσει το σπανάκι, προσθέτετε το τριμμένο τυρί.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε κάθε κρέπα βάζετε από μία μεγάλη κουταλιά γέμιση και την τυλίγετε σε ρολό. Τοποθετείτε το κάθε ρολό σε ταψί. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν όλες οι κρέπες και η γέμιση.

Βήμα 5

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και προσθέτετε το τυρί. Ανακατεύετε καλά και πιπερώνετε.

Βήμα 6

Περιχύνετε τις κρέπες και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά σκεπάζοντας το ταψί με λαδόκολλα. Στο τέλος βγάζετε τη λαδόκολλα και ψήνετε για 5 λεπτά επιπλέον στο γκριλ.