KRHTIKOS-NTAKOS
clock icon
15'

Κρητικός ντάκος κλασικός

Υλικά

  • 4 κριθαροκούλουρα στρογγυλά από την Κρήτη
  • 600γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 300γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
  • 20 ελιές θρούμπες
  • εκλεκτό ελαιόλαδο
  • μπόλικη ρίγανη φρέσκια

Τραγανά κριθαροκούλουρα, ζουμερές κατακόκκινες ντομάτες, ελιές, ξινομυζήθρα, μια γερή δόση ελαιόλαδο και ρίγανη συμμαχούν και φτιάχνουν το λατρεμένο κρητικό ορεκτικό.

Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε τους τέσσερις ντάκους, τους ραντίζετε με λίγο νεράκι και τους περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
Μοιράζετε από πάνω τις τριμμένες ντομάτες και αλατίζετε. Ό,τι περισσέψει το ρίχνετε γύρω από τους ντάκους. Πάνω από τις τριμμένες ντομάτες στον ντάκο μοιράζετε την ξινομυζήθρα.
Ρίχνετε μπόλικη φρέσκια ρίγανη, σκορπίζετε τις ελιές και περιχύνετε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Οι ντάκοι σας είναι έτοιμοι και αποτελούν μια κορυφαία σαλάτα για το τραπέζι σας!
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε τους τέσσερις ντάκους, τους ραντίζετε με λίγο νεράκι και τους περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Μοιράζετε από πάνω τις τριμμένες ντομάτες και αλατίζετε. Ό,τι περισσέψει το ρίχνετε γύρω από τους ντάκους. Πάνω από τις τριμμένες ντομάτες στον ντάκο μοιράζετε την ξινομυζήθρα.

Βήμα 3

Ρίχνετε μπόλικη φρέσκια ρίγανη, σκορπίζετε τις ελιές και περιχύνετε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Οι ντάκοι σας είναι έτοιμοι και αποτελούν μια κορυφαία σαλάτα για το τραπέζι σας!

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb